28 mars – 3 maj

Jan Håfström och Lotta Melin

”Tåget har gått”

Konstnärerna Jan Håfström och Lotta Melin har låtit sig inspireras av den gamla tågstationen som nu är konsthall.  Frågor om resans mål och mening i stort som litet ställs i denna utställning med nya skulpturer, objekt och målningar från två av Sveriges mest spännande konstnärer.

27 maj – 21 juni

Dan Wolgers

”Elementa”

Som titeln antyder rör det sig om det mest elementära i denna delvis retrospektiva utställning. Elementära begrepp vad gäller konst, liv och inte minst Dan Wolgers själv. Likt ”Alice i Segellandet” förvrängs vårt invanda seende. Nya objekt och skulpturer visas tillsammans med några av hans klassiker som ”telefonkatalogen” och bronsskulpturen ”Torso”. En av de största utställningarna med Dan Wolgers som har visats i Sverige.
I samband med utställningen ger bokförlaget 70/70 ut en bok där curatorn Johan Petterson intervjuar Dan Wolgers.

4 juli – 27 september

Astrid Sylwan och Bella Rune

”Allt vittnar – om man blott lyssnar med hallucinatorisk skärpa.”

För första gången möts dessa två konstnären i en gemensam utställning. Astrid Sylvans eruptiva, kraftfulla färgexplosioner breder ut sig åt alla håll likt ett nytt universum och Bella Runes eteriska vertikala trådskulpturer bildar ett färgrikt skimmer. I mötet både förenas och repellerar de olika temperamenten vilket ger åskådaren en känsla av svindel.