Hasse Persson

HASSE PERSSON

GOOD MORNING, AMERICA

18 OKT - 8 DEC

Hasse Persson, Studio 54, fotografi
Hasse Persson, Studio 54, fotografi

HASSE PERSSON
GOOD MORNING, AMERICA

Studio 54 var världens mest omtalade och mytomspunna diskotek.
Det öppnade 1977 av duon Steve Rubell och Ian Schrager på 254 West 54th Street, bara några kvarter från Hasse Persson och hans hustrus Christinas lya i New York. Discomusiken var då som hetast. Här flockades dåtidens kändisar med en unik och noga sammansatt mix av gäster för att skapa mesta möjliga magi och strålglans. På Studio 54:s dansgolv var alla stjärnor. Författaren Truman Capote hörde till Studio 54:s stamgäster och var inte främmande för vare sig alkohol eller droger och förklarade att detta är framtidens nattklubb: ”Den är helt demokratisk. Pojkar med pojkar. Flickor med flickor. Svarta och vita. Kapitalister och marxister. Kineser och andra i en enda salig blandning.”

Denna utställning kan ses som ett återbesök i en epok med en mycket tillåtande tidsanda, och även med nedslag i några historiska ögonblick  fotograferade av Hasse Persson. Både före och efter Studio 54 epoken. Såsom Nixon, Muhammed Ali, Vietnamn mm och  som  idag -snart 50 år senare – nått närmast mytiska proportioner.

Detta blir första gången som dessa unika bilder ställs ut i Skåne.

I samband med utställningen ges den nya boken ut ”GOOD MORNING, AMERICA” ca 100 st bilder av Hasse Persson med texter av Per Lindström och Bobo Karlsson.,