SAMTAL UNDER EKEN 4 MAJ KL. 13:00

Lördagen 4 maj har vi samtal här under eken
mellan curator och konsthallschef Johan Petterson och utställande konstnärer.

Frivilligt inträde!

SAMTAL UNDER EKEN

lördag 5 augusti kl.13

Lördagen den 5 augusti kl. 13:00 kommer utställande konstnärer Jenny Carlsson Grip och Pål Svensson tillsammans med curator/konsthallschef Johan Petterson och gästar oss under den vackra eken framför Falsterbo Konsthall.
De kommer att samtala om allt mellan himmel och eken, men med utgångspunkt från deras konstnärskap och utställningen som nu visas på konsthallen. 

Frivilligt inträde. Varmt välkommen!

Samtal under eken med Peter Johansson och Johan Petterson söndagen 15 maj kl. 13:00

Söndagen den 15 maj kl. 13:00 kommer utställande konstnär Peter Johansson och gästar oss under den vackra eken framför Falsterbo Konsthall.
Peter kommer att samtala med Falsterbo Konsthallschef Johan Petterson som tillsammans med Peter också har curerat utställningen.
De kommer att samtala om allt mellan himmel och eken, men med utgångspunkt från nyutgivna boken Caput Mortuum och utställningen med samma namn. Frivilligt inträde. Varmt välkomna!

Lördagen den 14 augusti kl 13.00 kommer vår utställare Dan Wolgers och gästar oss under den vackra Eken framför Falsterbo Konsthall. Wolgers kommer att samtala med Falsterbo konsthallschef Johan Petterson som också har curerat utställningen. De kommer att samtala om allt mellan himmel och jord, men med utgångpunkt från nyutgivna boken ELEMENTA
som baseras på intervjuer under tre år mellan just Dan Wolgers och Johan Petterson.

Signerade bokexemplar finns att köpa.

 

Recension

Jan Håfström & Lotta Melin ”Tåget har gått….” recension av Dan Jönsson DN

Utställningen framflyttad till sommar 2021

Dan Wolgers

”Elementa”

Som titeln antyder rör det sig om det mest elementära i denna delvis retrospektiva utställning. Elementära begrepp vad gäller konst, liv och inte minst Dan Wolgers själv. Likt ”Alice i Segellandet” förvrängs vårt invanda seende. Nya objekt och skulpturer visas tillsammans med några av hans klassiker som ”telefonkatalogen” och bronsskulpturen ”Torso”. En av de största utställningarna med Dan Wolgers som har visats i Sverige.
I samband med utställningen ger bokförlaget 70/70 ut en bok där curatorn Johan Petterson intervjuar Dan Wolgers.